Biceps

Årsaken til smerter i armer kommer ofte av at man har en stram biceps som trenger behandling, eller av stramhet i nakke og skuldermuskulatur. Denne plagen kan skyldes overbelastning, feil arbeidsstilling og stress.

Nakkesmerter

Svært mange nordmenn er plaget av nakkesmerter. For noen kommer det akutt, gjerne etter perioder med mye stress, for andre er det blitt en nærmest kronisk tilstand. Nakken er et område som ofte er utsatt for spenninger og man hever skuldrene over tid uten at man legger merke til det. Det er viktig å ha skuldrene senket så vi slipper hodepine og andre fremtidige kroniske plager. Stramme muskler skyldes gjerne stress, overbelastning eller feilbelastning.

Beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse (tibiaperiostitt) er en betennelse i muskel- og senefester på skinnebenet i leggen. Irritasjonen kommer oftest på innsiden av skinnebenet, men kan også komme andre steder på knokkelen. Beinhinnebetennelse er en vanlig plage blant idrettsutøvere, særlig løpere og hoppere. Årsaken til at denne irritasjonen oppstår er gjentatte drag i muskelen som fester seg i skinnebeinet, og ved langvarig og repetert belastning vil det utvikles en betennelse. Betennelsen kan også «spre seg» og kan føles ut som at det er bakre legger som gir smerte.

Skuldre

Årsaken til smerter i skuldre og armer kommer ofte av stramhet i nakke og skuldermuskulatur, eller at man har en stram biceps som trenger behandling. Denne plagen kan skyldes overbelastning, feil arbeidsstilling og stress.

Korsrygg

Smerter i ryggen er svært vanlig. 60-80% av befolkningen får ryggsmerter en eller flere ganger. Lumbago er den medisinske betegnelsen på ufarlige, uspesifikke smerter i korsryggen, der smertene ikke stråler ut i foten. Ofte vet vi ikke med sikkerhet hvorfor den enkelte får ryggplager, men følgende kan være av betydning: tunge løft og vridninger eller ensidig kroppslig arbeid, dårlig fysisk form og inaktivitet over tid, mistrivsel og problemer på jobb eller hjemme og arvelig disponering. Ofte er det en kombinasjon av flere årsaker.